Nieuws

NIEUWS

ABQ Corona-tour


Zaterdag 19 september 2020 zal het Amsterdam Brass Quintet concerten geven in Tilburg vanaf een dubbeldekker bus. Dit wordt weer een hele nieuwe en leuke ervaring.


Het ABQ zal een tour maken langs zes verzorgingshuizen in Tilburg. Vanaf het dak van de bus worden korte concerten gegeven met een licht klassiek programma. Met de concerten worden de bewoners en het personeel van deze verzorgingshuizen verblijd met prachtige muziek in deze vreemde en soms zware tijden. Bedankt aan de Stichting Sporck (www.sporck.nl) voor het organiseren van deze concert-tour. 


De dubbeldekker zal de volgende locaties in Tilburg aandoen (genoemde tijdstippen zijn indicaties):

13.30 uur: Het Laar, Gen. Winkelmanstraat t.h.v. nr. 175

14.15 uur: Koningsvoorde, Gen. Smutslaan t.h.v. nr. 208

15.00 uur: Satijnhof, Wethouderslaan t.h.v. nr. 9

15.45 uur: Joannes Zwijsen, Burgemeester Brokxlaan t.h.v. nr. 1407

16.30 uur: Padua, Paus Adriaanstraat t.h.v. nr. 60

17.15 uur De Kievitshorst, Beneluxlaan t.h.v. nr. 101


U bent van harte welkom om deze concerten bij te wonen. We verzoeken u hierbij de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in acht te nemen.

ABQ Italië tour 2018

 

In het schitterende dorp Cortona (IT) hebben wij op 27 en 28 juli met het quintet diverse optredens verzorgd. Ieder jaar is in Cortona het streetfoodfestival. Een festival waar de sterrenchefs van Italië de meest heerlijke gerechten bereiden. Wij hebben als ensemble daarvoor de opening verricht, onder toeziend oog van de burgemeester van Cortona.  Op het centrale plein Piazza della Repubblica verzorgden wij ons optreden. Het nummer Tulpen uit Amsterdam werd vergezeld van het uitdelen van de tulpen. Dit was een leuke verrassing voor ons massaal toegestroomde publiek.

 

Later deze avond maakte wij onze opwachting, tijdens het exclusieve gala. Hier hebben wij diverse italiaanse geinspireerde nummers ten gehore gebracht.

We waren aanwezig in Cortona op uitnodiging van Lars Spannenburg. Hij vierde zijn 50ste verjaardag, waar het quintet de muzikale omlijsting mocht verzorgen.

Op 12 oktober 2018  houden we een concert in Nederland, waarbij we de sfeer van Italie zullen laten terugkomen. Klik hier voor meer info over dit concert.

Basaltblok wordt gebruikt in De Lely Suite

Muziek voor documentaire

Onze trompettist Thomas Geerts heeft aan deze documentaire bijgedragen door middel van de compositie De Lely Suite. Alle 5+1 de heren zijn te zien in deze documentaire. De gehele compositie zult u zelf kunnen beluisteren in de app, die alle deelnemende musea ter beschikking hebben. Tevens wordt deze uitgezonden op diverse regionale tv-zenders.


Tijdens de opening in het Bataviamuseum werd hier op feestelijke wijze bij stil gestaan. De documentaire werd daar ook voor het eerst in zijn geheel getoond.  Het Amsterdam Brass Quintet heeft hier samen met Rob van der Sterren opgetreden met een compilatie van De Lely Suite. o.a. de minister van verkeer en waterstaat was bij deze opening aanwezig.

Première De Lely Suite


100 jaar geleden trad de zuiderzeewet in werking. Tijdens de opening (14 juni) in het Bataviamuseum werd hier op feestelijke wijze bij stil gestaan. Tijdens deze festiviteiten ging de documentaire van Miranda van der Spek in première. De documentaire De Lely Suite geeft een beeld van hoe de zuiderzeewet van grote invloed is geweest op het Nederland zoals wij dat nu kennen.

De Lely Suite


Het Amsterdam Brass Quintet is de afgelopen tijd bezig geweest met opnames voor een documentaire over het 100-jarig bestaan van De Zuiderzeewet. De documentaire is een samenwerking met filmmaakster Miranda van der Spek. Thomas Geerts componeerde de muziek voor de documentaire.


Op 14 juni 2018 om 10.00 uur gaat de documentaire in première in een museum in Lelystad. Het ABQ speelt dit stuk samen met percusionist Rob van der Sterren.


De documentaire zal in verschillende musea in Nederland te zien zijn in een live-applicatie. Zodoende is het ABQ altijd wel ergens te beluisteren.

Opname locatie afsluitdijk

Studio opname De Lely Suite

De Lely Suite - Thomas Geerts

Live op Radio 4

Radio 4


Op 25 mei 2018 speelde het ABQ voor de tweede keer live op Radio 4. Het kwintet was die dag twee keer te beluisteren op het nationale radiostation. Eerst speelde zij de exclusieve voorpremière van De Lely Suite in het programma De Klassieken. Thomas Geerts kon in het interview met presentator Ab Nieuwdorp uitvoerig vertellen over zijn nieuwste compositie waarin o.a. ook echte basaltblokken zijn verwerkt.

Daarna was het kwintet nog te beluisteren in het programma De Muziekfabriek waarin aandacht besteed werd aan de crowdfundactie die het ABQ heeft opgestart om zich meer (internationaal) in de picture te spelen.

De tune van De Klassieken

J. Kuitenbrouwer/S. Zwiep

Live op Radio 4